Cartofi cu sos de mărar

Ingrediente

800 g cartofi noi mici

50 g unt

1 ceapă mica

50 ml lapte

50 g făină

350 ml supă de legume

250 ml smântână dulce de gătit

sare

zahăr

¼ de lămâie

1 legătură mărar

4 ouă

Mod de preparare

Mai întâi, speli cartofii foarte bine și îi fierbi în apă cu sare până intră furculița în ei. Îi scoți și îi cureți de coajă.

Topești untul într-o tigaie, pui ceapa dată pe răzătoarea mare, făina și amesteci continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Torni smântâna și laptele și lași să fiarbă, la foc mic, 10 minute. Pui ½ de linguriță de zahăr, puțină sare și zeama de lămâie. Dai deoparte, pui mărarul tocat mărunt și amesteci.

Fierbi ouăle circa minute, le scoți în apă și le cureți de coajă. Împarți cartofii calzi în farfurii, torni sos și decorezi cu ouăle tăiate în două.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*