Home / Copil / Cartofi cu dovlecei și smântână

Cartofi cu dovlecei și smântână

Ingrediente
500 g cartofi
2 dovlecei mici
1 lingură ulei
250 ml smântână dulce
1 vârf de cuțit cu piper
3 căței usturoi
1 linguriță sare
50 g parmezan ras
1 roșie pentru decor

Mod de preparare
Speli cartofii, îi fierbi în apă cu sare, după care îi cureți de coajă. Tai cartofii fierți și dovleceii spălați felii potrivit de groase.

Ungi cu ulei un vas rotund termorezistent și așezi feliile de cartofi și dovlecei alternându-le (ca în imagine). Amesteci smântâna  cu piperul, usturoiul pisat și sarea și o torni peste legume. La final presari deasupra parmezanul ras și introduci vasul în cuptorul încălzit la 180°C timp de 20-30 de minute. Decorezi cu felii de roșii.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*