Home / Copil / Burgeri de curcan cu mozzarella

Burgeri de curcan cu mozzarella

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

400 g carne de curcan (200 g piept și 200 g pulpă)

150 g mozzarella proaspătă

1 linguriță cimbru uscat

4 fire ceapă verde

½ legătură pătrunjel

½ legătură mărar

2-3 linguri ulei de măsline

½ morcov

½ zucchini

4 chifle cu susan

PENTRU SOS

1 avocado

2-3 roșii cherry

puțină zeamă de lămâie

sare și piper

¼ ceapă roșie

Mod de preparare

Tai carnea și legumele cubulețe, pui totul în robot împreună cu uleiul de măsline, cimbrul și verdeața. Toci totul foarte fin, iar la final condimentezi cu sare și piper. Formezi din compoziție 8 burgeri subțiri. Pui mozzarella tăiată pe jumătate din burgeri, acoperi cu celelalte jumătăți și îi modelezi în formă de burger, astfel încât mozzarella să fie complet acoperită. Îi frigi pe grătarul încins 8-10 minute, la foc mediu, întorcându-i frecvent de pe o parte pe alta, până se pătrund bine.

Pentru sos, tai avocado pe jumătate, înlături sâmburele și cu o lingură scoți pulpa din coajă. O pasezi cu o furculiță, adaugi ceapa roșie tăiată felii subțiri și roșiile tocate mărunt. Asezonezi cu sare, piper și puțină zeamă de lămâie.

Tai chiflele în două, pui pe partea de jos burgerii, salată și acoperi cu chiflă. Pentru adulți poți pune câteva felii de prosciutto.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*