Burger ochios

4 porţii/de la 4 ani

 
Ingrediente
60 g pâine veche de o zi
50 ml lapte
1 ceapă mică
400 g carne de vită
1 ou
1 praf de sare
Pentru decor

4 beţişoare de lemn pentru îngheţată
50 g mozzarella
4 măsline negre
¼ ardei gras roşu

¼ ardei gras galben

Mod de preparare
Tai pâinea bucăţi şi o pui la înmuiat într-un castron împreună cu laptele. Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt.

Tai carnea de vită bucăţi, o treci prin maşina de tocat sau o toci în robot. O pui într-un castron, adaugi pâinea stoarsă, oul, ceapa tocată şi un praf de sare. Amesteci totul foarte bine.

Formezi din amestecul de carne 4 burgeri, îi aşezi pe o tavă cu hârtie de copt şi îi introduci în cuptorul preîncălzit la 200º C pentru 30 de minute.

Pui fiecare burger pe câte un beţişor de lemn, îi decorezi cu mozzarella, măsline și ardei gras ca în imagine. Ii servesti cu cartofi pai facuti tot la cuptor.

Sfaturi şi trucuri pentru mami

Aceşti burgeri îi poţi pregăti şi cu carne de pui sau de curcan şi îi poţi frige pe un grill încins. Dacă îi pregăteşti pe grill, ca să nu ai probleme ca să se lipească, îi ungi cu puţin ulei de măsline.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*