Bulgărași de nea

Ingrediente
1 cană făină;

1 ½ cană nucă măcinată;

3 linguri zahăr;

1 linguriță extract de vanilie;

100 g unt la temperatura camerei;

1 vârf de cuțit cu sare;

1 ceașcă de zahăr pudră pentru tăvălit fursecurile

Mod de preparare
Încălzești cuptorul la 150° C. Într-un castron mai mare, amesteci toate ingredientele uscate într-un castron (făina, nuca măcinată, sarea și zahărul). Adaugi extractul de vanilie, untul tăiat bucăți mici și frămânți cu mâinile un aluat potrivit de tare, care se desprinde de pe vas.

Iei din aluat și formezi bile mici, nu mai mari de o nucă. Le așezi pe o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt, la distanță unele de altele. Le coci pentru 30-35 de minute, după care, cât sunt calde, le tăvălești prin zahărul pudră. Le așezi pe un grătar să se răcească, după care le presari din nou cu zahăr.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*