Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Budinci de tapioca…

Budinci de tapioca…

 

…cu banană

 

de la 11 luni

Ingrediente

375 ml lapte; 50 g perle de tapioca; 2 gălbenușuri; 1 lingură sirop de agave sau de arțar; 1 banană

Mod de preparare

Amesteci într-o crăticioară laptele cu tapioca și siropul de agave. O așezi pe foc mic și din momentul în care dă în clocot mai lași circa 5 minute. Dai crăticioara deoparte și adaugi, amestecând continuu, gălbenușurile bătute. Mai lași să fiarbă 10 minute, până când perlele de tapioca sunt moi, după care o lași să se răcoarească.

Faci un piure din banană, îl adaugi peste tapioca și omogenizezi. Lași budinca să se răcească și o servești.

 

…cu mere

 

de la 12 luni

Ingrediente

50 g perle tapioca; 350 ml lapte; 1 lingură sirop de agave; 2 mere; 1 linguriță zeamă de lămâie; 1 vârf de linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Mai întâi, cureți merele de coajă și de semințe, le tai cuburi și le pui la fiert în apă cât să le acopere amestecată cu zeama de lămâie. Le lași să se înmoaie, circa 10 minute, după care le scurgi și le lași să se răcească.

Într-o crăticioară, pui tapioca cu 400 ml de apă, o așezi pe foc și lași să fiarbă 5 minute, amestecând continuu. Răstorni totul într-o strecurătoare și le clătești sub jet de apă rece. Într-o crăticoară, pui perlele de tapioca în lapte, o așezi pe foc și lași să fiarbă 7 minute. La final adaugi siropul de gave, amesteci și o lași să se răcească. În timpul răcirii, budinca se va îngroșa, așa că nu-ți face griji dacă este ușor lichidă.

Servești budinca în cupe. Așezi un strat de budincă, unul de mere, budincă și la final mere. Presari deasupra puțină scorțișoară.

 

…cu dovleac

 

de la 11 luni

Ingrediente

50 g perle tapioca; 350 ml lapte; 150 g dovleac copt

Mod de preparare

Amesteci într-o crăticioară laptele cu tapioca, o așezi pe foc mic și din momentul în care dă în clocot lași circa 12-15 minute. Dai deoparte și lași să se răcească.

Faci din dovleacul copt un piure fin și îl amesteci cu tapioca. Împarți budinca în 4 castronele și o lași să se răcească. O poți decora cu ce fructe îi place copilului tăiate cubulețe.

 

…cu cocos

 

de la 12 luni

Ingrediente

50 g tapioca; 400 ml lapte de cocos; 1 lingură ulei de cocos; 1 lingură miere; 1 lingură nucă de cocos rasă

Mod de preparare

Pui laptele de cocos și tapioca într-o crăticioară, o așezi pe foc mic și lași să fiarbă 10 minute, amestecând continuu. Adaugi uleiul de cocos și mai lași maximum 5 minute.

Dai vasul deoparte, lași să se răcească, pui mierea, nuca de cocos dată pe răzătoarea mică și amesteci. O așezi în 4 boluri ornate cu fulgi de cocos (ca în imagine) și o lași să se răcească foarte bine. Un adevărat deliciu!
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*