Home / Copil / Budinci de chia…

Budinci de chia…

 

…cu zmeură

 

de la 2 ani

Ingrediente
½ cană zmeură proaspătă sau congelată
1 cană lapte de cocos
1 lingură miere
1 linguriță extract de vanilie

sucul de la o lămâie
4 linguri semințe de chia

1 kiwi
Mod de preparare

Pui într-un blender zmeura spălată bine, laptele de cocos, mierea, vanilia și zeama de lămâie. Mixezi până se omogenizează, după care împarți compoziția în două borcane cu capac. Pui în fiecare câte 2 linguri cu semințe de chia, închizi cu capacul și agiți bine ca într-un shaker.

Lași să se odihnească circa o oră, agiți din nou, după care le pui la frigider și le lași peste noapte.  Servești budinca cu bucăți de kiwi și fructe de zmeură deasupra.

 

…cu pudră de cacao

 

de la 2 ani

Ingrediente

¾ cană iaurt 3,5% grăsime
¼ cană lapte de cocos
1 lingură miere
1 ½  lingură pudră de cacao sau pudră de roșcove

2 linguri semințe de chia
1 cană iaurt grecesc

¼ linguriță extract de mentă

¼ linguriță pudră de ceai verde
Mod de preparare
Amesteci într-un castron iaurtul de 3,5% grăsime cu laptele de cocos și mierea. Adaugi pudra de cacao sau de roșcove și semințele de chia și amesteci până se omogenizează foarte bine. Acoperi cu folie de plastic și introduci castronul în frigider pentru cel puțin o oră.

Separat, amesteci iaurtul grecesc cu extractul de mentă și pudra de ceai verde. Așezi pe fundul a două pahare budinca de chia și deasupra iaurtul cu mentă. Le pui la frigider până în momentul în care le servești.

 

…cu mango

 

de la 2 ani

Ingrediente

1 cană apă
¼ cană semințe de chia
1 fruct de mango
2 linguri iaurt

1 lime
Mod de preparare
Pui semințele de chia cu apa într-un castron și amesteci.  Lași circa 45 de minute, amestecând din când în când (de 3-4 ori).

Cureți mango de coajă, iar miezul îl pui în blender și faci un piure fin. Pui piureul peste chia, adaugi iaurtul, zeama de la lime și omogenizezi. Lași la frigider circa 30 minute înainte să servești budinca.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*