Budincă de vanilie

De la 2 ani

Ingrediente

2 căni lapte; 2 gălbenușuri; 100 g zahăr; 1/4 cană amidon alimentar; 2 banane; 1/2 linguriță extract de vanilie; 50 g unt; biscuiți rotunzi pentru servit

Mod de preparare

Pui laptele la încălzit într-un vas cu fundul gros. Între timp, mixezi gălbenușurile cu zahărul până obții o spumă, adaugi amidonul cernut și omogenizezi.

Adaugi o cană de lapte fierbinte peste compozitia de ouă, amestecând energic și continuu, după care torni totul peste laptele din vasul de pe foc, amestecând cu un tel. Lași budinca pe foc până se îngroașă, după care o dai deoparte.

Adaugi în cremă bananele făcute un piure fin, extractul de vanilie, untul și amesteci foarte bine. Pui budinca în cupe individuale, așezi pe margini biscuiți și dai la rece până se încheagă.

Sfaturi pentru mami

Bananele sunt o sursă importantă de nutrienți. În afara vitaminei C, bananele conțin potasiu în cantități mari. Acesta ajută la normalizarea bătăilor inimii, la trimiterea oxigenului la creier și la reglarea cantității de apă în organism.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*