Chec-aperitiv de Paște

Ingrediente

1 lingură unt

150 g pesmet

1 ceapă

300 g pulpă de porc

300 g piept de pui

300 g pastramă afumată

sare

piper măcinat

3 linguri pătrunjel verde tocat

5 felii de pâine

200 ml lapte

4 ouă

Mod de preparare

Tai pulpa de porc și pieptul de pui cubulețe și le pui într-o tigaie în uleiul încins. Le lași până se albesc, adaugi ceapa tocată mărunt, puțină apă și lași, pe foc mic, până se înmoaie ceapa.  Dai tigaia de pe foc, pui pastrama afumată tăiată cuburi, amesteci și lași să se răcească. Condimentezi cu sare și piper, după gust.

Înmoi pâinea în lapte.  Adaugi peste ea carnea, ouăle bătute, pătrunjelul verde tocat mărunt, jumătate din pesmet și omogenizezi compoziția. Mai pui sare dacă mai este nevoie și amesteci. Dacă compoziția este prea moale mai pui pesmet.

Pui compoziția în într-o tavă de cozonac unsă cu unt și tapetată cu pesmet, netezești și o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 45 de minute. Lași checul să se răcească în tavă, o scoți și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*