Budincă de orez cu mere

Budincă de orez cu mere

Ingrediente

125 g orez

400 ml lapte

2 mere ionatan mici

2 linguri zahăr

2 ouă

1 pliculet zahăr vanilat

1 praf de scorțișoară

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriță unt

Mod de preparare

Pui laptele la fiert într-o oală și când dă în fiert adaugi orezul spălat în mai multe ape și scurs. Lași să fiarbă, la foc mic, circa 15 minute, după care lași să se răcească.

Între timp, cureți merele de coajă și de semințe, le dai pe răzătoarea mare și le amesteci cu zeama de lămâie și scorțișoară. Merele le poti tăia și cubulețe mici.

Când orezul este rece, adaugi gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, merele și amesteci. Bați albușurile spumă tare și le încorporezi în orez.

Ungi un vas termorezistent mic cu unt, torni compoziția de orez, nivelezi și-l introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, la foc mic.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*