Budincă de legume

Ingrediente
300 g morcov
1 sfeclă roșie (circa 300 g)
300 g gulie
3 ouă
120 ml smântână fermentată

sare
piper măcinat
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță ienibahar măcinat
1 linguriță chimen măcinat
1 linguriță ghimbir ras
Mod de preparare
Speli sfecla bine și o pui la fiert până se înmoaie, după care o cureți de coajă și o tai cubulețe. Cureți morcovii și guliile, le tai cubulețe și le pui separat la fiert în apă cu puțină sare. Le scurgi bine de zeamă, după care faci separat din fiecare legumă piure.

Adaugi câte 1 ou în fiecare piure de legume, pui, de asemenea, 1/3 din smântână, sare, piper, zeamă de lămâie și ienibahar. Piureul de morcov îl aromezi cu chimen, iar pe cel de gulie cu ghimbir.
Ungi un vas mic termorezistent cu unt și îl tapetezi cu făină, întinzi piureul de sfeclă, urmează jumătate din cel de morcov, cel de gulie, iar la final restul de piure de morcov.

Acoperi vasul cu staniol și îl așezi în alt vas în care torni apă cât să cuprindă vasul până la jumătate. Îl introduci în cuptorul încins la 160°C timp de 60 de minute.  Scoți staniolul și mai lași 30 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*