Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Budincă de griș și căpșune

Budincă de griș și căpșune

Ingrediente
1 l lapte
1 vârf de cuțit sare
300 g griș
120 g unt
1 pliculeț zahăr vanilat
4 ouă
60 g zahăr pudră
60 g ciocolată albă
200 g căpșune
Mod de preparare 
Pui laptele la fiert cu sarea și când dă în clocot adaugi grișul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Lași să fiarbă, la foc mic, până se îngroașă. Dai cratița de pe foc, adaugi untul, ciocolata albă ruptă bucăți, omogenizezi și lași să se răcească.

Adaugi în grișul rece gălbenușurile, zahărul vanilat și omogenizezi. La final, încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare cu zahărul pudră, amestecând cu o lingură de lemn, de jos în sus. Pui căpșunele tăiate bucăți și amesteci ușor.

Torni aluatul într-o formă de guguluf  unsă și tapetată și o introduci în cuptorul încins la 170°C timp de 40 de  minute. Scoți budinca din formă, o lași să se răcească și o presari cu zahăr pudră. O poți servi și cu sos de căpșuni.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*