Home / Copil / Budincă de griş cu stafide

Budincă de griş cu stafide

Ingrediente
150 g griş
100 g stafide
8 cireşe confiate sau alte fructe
750 ml lapte
100 g zahăr pudră
2 pliculeţe zahăr vanilat
3 ouă
30 g unt
200 g gem de fructe roşii
1 vârf de cuțit sare
Mod de preparare
1. Pui stafidele la înmuiat în apă călduţă. Ungi cu unt şase vase mici ramekin (sau unul mare) şi le introduci la frigider. Dacă nu ai vase ramekin, poţi folosi şi un vas termorezistent.
2. Torni laptele într-o cratiță, pui zahărul vanilat şi sarea, îl pui pe foc şi-l aduci la punctul de fierbere, după care torni grişul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Fierbi, la foc mic, timp de 10 minute, amestecând din când în când. Îl laşi să se răcorească.
3. Când grişul s-a răcorit, îl amesteci cu cireşele tăiate pe jumătate, cu stafidele scurse bine şi cu ouăle bătute separat cu zahărul pudră. Împarţi amestecul în vasele ramekin, le aşezi pe o tavă, torni apă până la jumătate şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 45 de minute.
4. Laşi budincile să se răcească bine, le răstorni pe farfurii individuale pe care ai pus în prealabil gem, după care le poţi servi.

 Foto: Photoland/Photocuisine

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*