Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Budincă de ficăței cu orez

Budincă de ficăței cu orez

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ingrediente

500 g ficăței de pui
3 linguri ulei de măsline
3 căni supă de pui
1 ceapă

1 cană orez

4 linguri parmezan ras

100 g cașcaval ras

2 ouă

sare
Mod de preparare

Speli și cureți ficățeii foarte bine și-i usuci cu prosoape absorbante. Încălzești 2 linguri de ulei într-o tigaie, adaugi ceapa tocată mărunt și lași un minut. Pui ficățeii și lași până se rumenesc ușor.

Pui supa de pui la fiert și în momentul în care clocotește adaugi orezul și lași până bobul se înmoaie și absoarbe lichidul. Îl condimentezi cu puțină sare și-l lași să se răcească, după care îl amesteci cu ouăle bătute și cu cașcavalul ras.

Condimentezi ficățeii cu foarte puțină sare și-i așezi pe fundul unui vas termorezistent mic uns cu ulei, așezi deasupra orezul, apeși bine, îl presari cu parmezanul ras și îl introduci în cuptorul încălzit pentru 40 de minute, la foc mic.

Lași budinca să se răcorească și o servești bebelușului.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*