Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Budincă de conopidă cu orez

Budincă de conopidă cu orez

shutterstock_176291894

Ingrediente

1/2 conopidă mica

75 g cașcaval ras

150 g orez

40 g unt

3 ouă

1 morcov fiert

câteva fire de pătrunjel verde

sare

iaurt sau smântână pentru servit

Mod de preparare

Mai întâi, speli orezul în mai multe ape și-l pui fiert în 450 ml de apă în momentul în care dă în clocot. Lași 20 de minute, după care îl dai să se răcească. Separat, desfaci conopida în buchețele, o speli și o fierbi în apă clocotită pentru 20 de minute, după care o scurgi și o dai să se răcească.

Pasezi conopida foarte bine și o amesteci cu orezul fiert și răcit. Adaugi cașcavalul ras, gălbenușurile, jumătate din unt, un praf de sare și omogenizezi compoziția. La final, încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus.

Torni compoziția într-un vas termorezistent uns cu unt, netezești, iar deasupra presari morcovul fiert tăiat cubulețe. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit până se rumenește frumos deasupra.O scoți din cuptor și o presari cu pătrunjel verde tocat.

Servești budinca caldă, cu iaurt sau smântână deasupra.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*