Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Budincă de cacao cu migdale și cremă de unt

Budincă de cacao cu migdale și cremă de unt

Budinca_de_ciocolata_Prezentare buna

Ingrediente

PENTRU BUDINCĂ

110 g făină

4 lingurițe cacao

110 g zahăr pudră

110 g unt Premium KOLIBA

2 ouă

1 linguriță extract de migdale

3 lingurițe fulgi de migdale

PENTRU CREMA DE UNT

150 g unt premium KOLIBA

250 g zahăr pudră

2 lingurițe apă rece

Mod de preparare

Toate ingredientele se cântăresc și se păstrează la temperatura camerei pentru 15 minute înainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste înaintea utilizării pentru 15 minute la 190ºC.

Pentru budincă, se amestecă făina, cacaua, untul Premium KOLIBA, ouăle și extractul de migdale într-un bol, până ce compoziția devine compactă și lucioasă.

Toată compoziția se pune într-un singur vas sau se împarte în mai multe vase mai mici și se presară fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru 35 de minute. Se verifică cu o scobitoare dacă este gata, scobitoarea trebuie să iasă curată din budincă.

Pentru crema de unt, se bate untul Premium KOLIBA cu blenderul până ce devine lucios. Se încorporează zahărul pudră treptat și se bate cu blenderul până ce se topește tot zahărul din cremă. Se pot adăuga coloranți sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei într-o variantă aromată/colorată. Se pune o bucată de folie de plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea creării de crustă și se introduce la frigider până la montajul final.

La final, prăjitura se montează cu crema de unt deasupra și se servește caldă sau rece după gust.

Rețetă realizată de Chef Gabriela Simion.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*