Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Budincă de cartofi cu morcov

Budincă de cartofi cu morcov

Ingrediente

1 kg cartofi

2 morcovi mari

250 brânză de vaci

4 ouă

250 g iaurt

1 praf de sare

1 lingură ulei pentru uns vasul

Mod de preparare

Speli cartofii foarte bine cu un burete şi îi pui la fiert cu un praf de sare până se pătrund bine. Îi scoţi din apă, îi laşi să se răcească, după care îi cureţi de coajă şi îi tai cuburi. Separat, cureţi morcovii, îi speli bine, îi pui la fiert până se pătrund bine, după care îi tai cuburi.

Amesteci cartofii cu morcovii şi brânza de vaci, pui totul într-un vas termorezistent uns cu ulei şi netezeşti cu o lingură. Baţi ouăle bine cu iaurtul  şi un praf de sare şi torni amestecul peste legumele din vas.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra (circa 30-40 de minute, depinde de cuptor). O laşi să se răcorească şi o serveşti micuţului tău.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*