Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Budincă de cartofi cu mazăre

Budincă de cartofi cu mazăre

Budincă de cartofi cu mazăre

Ingrediente

700 g cartofi roşii
200 g mazăre congelată
50 g şuncă de pui tăiată cubulețe

1 morcov mare fiert tăiat cubulețe
100 g parmezan ras

3 ouă
1 lingură ceapă tocată
1 ½  lingură unt

100 ml lapte

1 crenguţă rozmarin verde

sare

Mod de preparare

Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă până intră furculiţa uşor în ei. Între timp, pui într-o tigaie o jumătate de lingură de unt, adaugi şunca tăiată cubuleţe mici, mazărea, morcovul curăţat şi tăiat cuburi mici şi puţină apă. Laşi pe foc până scade apa, după care dai deoparte.

Laşi cartofii fierţi să se răcească, îi cureţi de coajă şi îi dai pe răzătoarea mare într-un castron încăpător. Adaugi peste ei mazărea, morcovul şi şunca, parmezanul ras, ceapa tocată, ouăle, laptele, frunzele de rozmarin tocate foarte mărunt şi puțină sare. Omogenizezi totul foarte bine.

Ungi un vas termorezistent cu unt, pui compoziţia de cartofi şi nivelezi.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 45 de minute.

O serveşti caldă, alături de o salată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*