Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Budincă cu pâine și piersici

Budincă cu pâine și piersici

shutterstock_147793511

Ingrediente

500 g brânză dulce de vaci
4 ouă
100 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
1 praf de sare
400 ml lapte
1 baghetă cu grosime medie
4 piersici mai mari
2 linguri unt

2 linguri fulgi de migdale
1 lingură zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, introduci piersicile în apă clocotită pentru 20 de secunde, după care le scoți, le lași să se răcească și le cureți de coajă. Le tai pe jumătate și le scoți sâmburii. Două dintre ele le tai cuburi, iar pe celelalte felii.

Amesteci brânza scursă bine cu 2 ouă, zahărul pudră, extractul de vanilie și piersicile tăiate cuburi . Amesteci laptele cu 2 ouă şi un praf de sare și bagheta o tai felii potrivit de subțiri.

Ungi și tapetezi un vas termorezistent mediu, așezi pe fund un rând de felii de pâine înmuiate în lapte. Torni peste pâine crema de brânză și așezi deasupra felii de baghetă înmuiate în lapte. Printre ele așezi feliile de piersici, pui bucăți mici de unt deasupra și introduci vasul în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. O lași să se răcească, o presari cu zahăr pudră și fulgi de migdale, o tai bucăți și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*