Budincă cu legume

Ingrediente
150 g ciuperci proaspete; 1 ½  lingură unt; 2 morcovi potriviți; ½  gulie; ½ tijă de țelină; sare; 2 chifle; 125 ml lapte; 2 ouă; ½  lingură ierburi aromate tocate (cimbru, busuioc)

Mod de preparare

Cureți ciupercile, le speli foarte bine și le tai bucăți nu foarte mari. Topești untul într-o tigaie, adaugi ciupercile și lași până scade zeama lăsată de acestea, după care le dai să se răcească.

Cureți toate legumele, le speli, le tai bucăți și le pui la fiert în apă clocotită cu puțină sare. Le lași circa 10 minute, după care le scurgi.

Tai chiflele bucăți și le pui într-un bol în care ai amestecat laptele cu gălbenușurile și puțină sare. Adaugi peste ele ierburile aromate tocate mărunt, ciupercile, legumele și amesteci. La final, încorporezi ușor albușurile bătute spumă tare.

Torni compoziția într-un vas mic termorezistent uns cu puțin unt, nivelezi și îl introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 30-40 de minute. Lași budinca să se răcorească și o servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*