Home / Copil / Budincă cu dovlecei

Budincă cu dovlecei

Ingrediente

300 g dovlecei; 100 g brânză Edam; 100 g șuncă de pui sau de curcan; 4 căței usturoi; 3 ouă; 50 g pesmet; 50 g făină; 1/2 praf de copt; 50 ml ulei; sare; piper; 1 vârf de cuțit măghiran uscat

Mod de preparare
Ungi un vas termorezistent cu ulei și îl tapetezi cu pesmet. Speli dovleceii, le tai capetele, iar jumătate din ei îi cureți de coajă și cu un cuțit ascuțit îi tai felii foarte subțiri, pe lung.
Restul de dovlecei îi dai pe răzătoarea mare. Adaugi peste ei brânza rasă, șunca tăiată cubulețe, usturoiul pisat, ouăle bătute, făina, restul de pesmet și praful de copt. Amesteci, condimentezi cu măghiran, sare și piper, după gust, și torni totul în vasul uns și tapetat. Pe mijloc pui feliile de dovlecei rulate (ca în imagine), apăsându-le, și introduci vasul în cuptorul încălzit la 180ºC timp de 40-45 de minute. Trebuie să se rumenească deasupra.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*