Budincă cu căpșune

Ingrediente

5 ouă

180 g zahăr pudră

1 pliculeț zahăr vanilat

180 g făină

1 vârf de cuțit coajă de lămâie

400 g căpșune

zahăr pudră

Mod de preparare

Bați gălbenușurile cu jumătate din zahăr până se albesc și devin o cremă. Separat, bați albușurile spumă tare cu restul de zahăr, după care le încorporezi ușor în gălbenușuri. Adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor, cu o lingură de lemn sau spatulă.

Cureți și speli căpșunile și le usuci cu prosoape absorbante. Dacă sunt mai mari le tai în două, iar pe cele mici le lași întregi.

Torni compoziția într-un vas termorezistent rotund uns și tapetat cu puțin pesmet, iar deasupra pui căpșunile. Introduci vasul în cuptorul încălzit la 160°C timp de 45 de minute. Servești budinca caldă, presărată cu zahăr pudră.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*