Broscuța veselă

 

Broscuta veselaIngrediente

Pentru rulade

3 ouă

3 linguri zahăr

4 linguri făină

gem de zmeură

Pentru umplutură

250 smântână pentru frișcă

250 g brânză de vaci

150 g zahăr pudră

esență de portocală

50 g gem zmeură

marțipan pentru decor

Mod de preparare

Pentru ruladă, bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul și bați până se topește. Adaugi gălbenușurile treptat și la final făina cernută și amesteci usor, de jos în sus.

Torni aluatul într-o tava cu hârtie de copt și coci 10 minute. Scoți rulada pe un prosop umed, o ungi cu gem și rulezi, după care o lași să se răcească.

Pentru cremă, amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră și gemul de zmeură, iar la final încorporezi frișca obținută prin baterea smântânii.

Îmbraci un castron cu folie alimentară, apoi cu felii de ruladă, torni crema și acoperi cu felii de ruladă. Dai la frigider pentru 4 ore. Faci din marțipan piciorușele și capul.

Foto: Photoland

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*