Home / Copil / Broscuța veselă

Broscuța veselă

Ingrediente
Pentru „blat“:
3 ouă; 80 g zahăr pudră; 1 pacheţel zahăr vanilat; 100 g făină; 70 g gem de zmeură;
Pentru umplutură: 250 ml frișcă lichidă; 250 g brânză de vaci; 150 g zahăr pudră;1 pacheţel zahăr vanilat; 50 g gem de zmeură;
Pentru decor: 100 g marțipan
Baţi albușurile spumă tare cu zahărul pudră și zahărul vanilat. Adaugi gălbenuşurile treptat şi la final încorporezi făina cernută, amestecând uşor, de jos în sus.
Întinzi aluatul într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 8-10 minute. Răstorni blatul pe un prosop umed, desfaci hârtia de copt şi îl ungi cu gemul de zmeură. Rulezi strâns, dai rulada să se răcească, după care o tai felii de 1 cm grosime.
Pentru cremă, amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră, zahărul vanilat și gemul de zmeură. Încorporezi la final frişca bătută.
Îmbraci interiorul unui castron mediu cu folie de plastic şi apoi cu felii de ruladă. Pui compoziţia de brânză şi acoperi deasupra cu felii de ruladă. Introduci castronul la frigider pentru cel puţin patru ore.
Răstorni castronul pe un platou şi desfaci folia. Faci din marţipan picioarele, coada şi capul broscuţei şi le fixezi de corp.

Foto: Photoland/Profimedia

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*