Home / Copil / Broccoli cu mozzarella

Broccoli cu mozzarella

de la 2 ani

Ingrediente

1 bucată potrivită de broccoli; 1 lingură făină; 1 lingură unt; 2 căţei usturoi; 1 vârf de cuțit nucșoară rasă; 400 ml lapte; 250 g mozzarella; zeama de la o lămâie mai mare; sare

Mod de preparare

Desfaci bucata de broccoli în buchețele mici și le speli bine. Într-o oală mai încăpătoare pui la fiert 4 l de apă cu un praf de sare, nucșoara, cățeii de usturoi și zeama de lămâie. Când apa clocoteşte, pui buchețelele de broccoli și le lași să fiarbă 10 minute, după care le scurgi.

Pentru sos, topești untul într-o tigaie, adaugi făina și amesteci ca să nu se formeze cocoloașe. Adaugi laptele treptat, amestecând continuu și energic, și lași să fiarbă 5 minute. Condimentezi cu puțină sare.

Pui broccoli într-un vas termorezistent uns cu unt, torni sosul deasupra și presari mozzarella rasă. Introduci vasul în cuptorul încins la 180º C pentru 15-20 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*