Brioşe cu vișine

shutterstock_197598146 buna

Ingrediente
150 g vișine

150 g unt
100 g zahăr
2 ouă
225 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare
Mod de preparare
Speli vișinele, le scoți sâmburii și le pui să se scurgă foarte bine. Mixezi untul moale până devine spumă, adaugi zahărul şi un praf de sare şi continui să mixezi până obţii o cremă.

Adaugi treptat peste unt ouăle, esenţa de vanilie, apoi făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi. Pui visinele tavalite prin faina şi amesteci uşor, de jos in sus. Umpli ¾ cu aluat formele de brioşe unse şi tapetate şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 210° C pentru 10 minute. Reduci focul la 150° C şi mai laşi 10-15 minute.

Laşi brioşele să se răcorească în forme, le scoţi şi le laşi să se răcească. Le presari cu zahar pudra si le servesti.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*