Home / Copil / Brioşe cu struguri

Brioşe cu struguri

Ingrediente

270 g făină; 260 ml lapte de cocos; 80 ml ulei; 100 g zahăr brun; 1 linguriţă esenţă de vanilie; 1/2 linguriţă sare; 1/2 linguriţă bicarbonat; 1 linguriţă praf de copt; boabe de struguri negri, mici

Mod de preparare

Îmbraci 12 forme de brioşe cu hârtii speciale şi încălzeşti cuptorul la 190ºC. Speli boabe de struguri şi le laşi să se scurgă bine. Amesteci cu ajutorul unui tel făina cernută, zahărul, praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Adaugi uleiul, laptele de cocos şi omogenizezi.
Umpli ¾ formele cu aluat, pui deasupra 4-5 boabe de struguri, apăsându-le şi introduci formele în cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Laşi brioşele să se răcorească în forme, după care le scoţi şi le aşezi pe un platou.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*