Brioșe cu portocale

Ingrediente

250 g suc de portocale; 300 g făină; 100 g zahăr; 120 g unt; 3 ouă; 1 praf de sare;
1 pliculeț praf de copt; 2 linguri coajă portocală; 1 linguriță esență de portocală
Mod de preparare

Pui într-un castron mai mare sucul de portocale, zahărul, un praf de sare, untul topit și răcit, ouăle și amesteci bine cu un tel. Adaugi făina cernută cu praful de copt, esența, coaja de portocală și omogenizezi.

Pui compoziția în forme de brioșe unse și tapetate, dar ai grijă să nu le umpli decât ¾, pentru că vor crește la copt. Le introduci în cuptorul încălzit la 180º C pentru 20-25 de minute. Trebuie să se rumenească ușor deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*