Brioşe cu morcovi

Ingrediente
3 morcovi potriviţi
3 ouă
100 g zahăr pudră
1 pacheţel zahăr vanilat
100 ml ulei
50 g miez de nucă
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
125 ml lapte

1 lingură zeamă de lămâie
Pentru glazură și decor
1 albuş
150 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
coloranţi alimentari naturali diferiţi
100 g marțipan

creioane decorative
drajeuri colorate
Mod de preparare
Cureţi morcovii, îi speli, îi dai pe răzătoarea mică şi îi stropeşti cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida.

Baţi ouălecuzahărul pudră şi zahărulvanilat până îşi dublează volumul. Adaugi uleiul treptat şi mai baţi două minute.

Adaugi peste ouă nuca tocată, morcovii raşi şi făina cernută cu praful de copt. Amesteci uşor, după care încorporezi laptele treptat.

Umpli ¾ cu aluat formele de brioşe unse şi tapetate. Le introduci în cuptorul încins pentru25-30 de minute.Le laşi să se răcorească, după care le scoţi din forme.

 Pentru glazură, amestecialbușul cu zahărul pudră, cu 4 linguri deapă caldă şizeama de lămâiepână când obţii oglazurălucioasă. O împarţi în trei părți. O parte o colorezi în galben, una în roz, iar a treia o laşi albă.

Introduci1/3 dintrebrioşeînglazuraalbă, 2/3 în cea roz, iar restul în cea galbenă. Cu ajutorul marţipanului, al creioanelor şi al drajeurilor, ca în imagine sau după inspiraţie, decorezi brioşele sub forma unor capete de pisică, purcel şi pui.

Foto: Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*