Brioșe cu iaurt

Briose

Ingrediente

4 ouă

1 cană iaurt
½ cană unt topit
10 linguri zahăr
1 cană făină albă

1 cană făină integrală
1 pliculeţ praf de copt
1 linguriţă esenţă de vanilie

500 g cireşe sau alte fructe

Mod de preparare

Mai întâi, cureţi cireşele de sâmburi şi le pui la scurs.Într-un castron mai mare, amesteci untul cu ouăle, adaugi iaurtul, zahărul, esenţa de vanilie şi omogenizezi.

Amesteci ambele tipuri de făină cu praful de copt şi le încorporezi în compoziţia de iaurt, mixând continuu.

Umpli formele de brioşe unse şi tapetate sau îmbrăcate cu hârtie specială jumătate cu aluat, pui cireşe sau alte fructe tăiate cubulețe şi acoperi cu aluat. Formele trebuie să fie umplute  ¾ pentru că vor creşte  la copt. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 25-30 de minute.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*