Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Brioşe cu dovlecel și măr

Brioşe cu dovlecel și măr

Ingrediente

150 g dovlecel

320 g făină de secară
3 linguriţe praf de copt

1 linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
150 g zahăr pudră
4 ouă
150 ml ulei
2 mere potrivite

Mod de preparare   

Cerni făina cu praful de copt şi o amesteci cu ingredientele uscate. Mixezi ouăle cu uleiul 5 minute, adaugi merele şi dovlecelul date pe răzătoarea mare şi amesteci bine. Pui ingredientele uscate şi omogenizezi cu mixerul.
Ungi şi tapetezi forme de brioşe şi le umpli ¾ cu compoziţie. Aşezi formele pe o tavă şi le introduci în cuptorul încins la 160º C pentru 30 de minute, până se rumenesc. Le poţi verifica dacă sunt coapte cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese curată, sunt coapte. Le laşi să se răcorească în forme, după care le scoţi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*