Home / Copil / Brioșe cu dovlecel

Brioșe cu dovlecel

Ingrediente
250 g dovlecei;

4 ouă;

200 g cașcaval Koliba;

200 ml iaurt mai gras;

200 g făină;

3 linguri ulei de măsline;

1 vârf de cuțit sare;

1 linguriță praf de copt;

½ legătură pătrunjel;

2 frunze busuioc verde;

piper

Mod de preparare
Speli dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare și îi pui la scurs într-o strecurătoare, apăsând din când în cand pe ei ca să se scurgă bine de zeama. Într-un bol, amesteci făina cu praful de copt. Separat, bați bine ouăle cu sarea, adaugi iaurtul, uleiul, puțin piper și mixezi până se omogenizează compoziția.
Pui treptat în amestecul de ouă făina, iar la final încorporezi cașcavalul ras, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt și dovleceii rași și scurși.
Cu o lingură pui compoziția în forme de brioșe din silicon sau în cele normale, dar pe cele din urmă trebuie să le ungi cu puțin ulei și să le tapetezi cu făină. Ai grijă ca formele să fie pline doar ¾, pentru că brioșele vor crește la copt. Așezi formele pe o tavă și le introduci în cuptorul încălzit la 180º C pentru 25-30 de minute.
Scoți brioșele din cuptor, le lași să se răcorească, le scoți din forme și le poți servi. Sunt bune atât calde, cât și reci.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*