Home / Copil / Brioșe cu dovleac

Brioșe cu dovleac

Ingrediente

1 1/2 cană făină; 1/2 cană zahăr brun; 1 linguriță praf de copt; 1/2 linguriță sare; ½ linguriță scorțișoară; 2 ouă; 3/4 cană piure de dovleac; 1/2 cană ulei

Mod de preparare
Într-un castron mare, amesteci făina cu zahărul brun, sarea, scorțișoara și praful de copt. Faci o gaură în mijloc, adaugi ouăle bătute, piureul de dovleac, uleiul și amesteci până când totul devine omogen.

Ungi și tapetezi 12-14 forme de brioșe, depinde de mărimea lor, și le umpli ¾ cu aluat. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 20-25 de minute. Le lași să se răcească în forme, după care le scoți și le servești.

Sfatul Marianei

La această rețetă poți înlocui uleiul cu 100 g de unt. Îl adaugi topit, împreună cu ouăle și piureul de dovleac. Pentru a ieși pufoase, în primele 15 minute dai focul mai mare, după care îl reduci la 180º C.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*