Home / Copil / Brioșe cu cireșe

Brioșe cu cireșe

de la 2 ani

Ingrediente

2 ouă

100 g unt

125 iaurt

150 g zahăr

200 g făină integrală

1 plic praf de copt

¼ linguriță sare

400 g cireșe

Mod de preparare
Speli cireșele, le scoți sâmburii și le pui la scurs. Într-un castron, bați cu mixerul ouăle cu zahărul până se albesc și își dublează volumul. Adaugi untul topit și răcit treptat, mixând continuu. Pui făina cernută cu praful de copt, sarea, iaurtul și omogenizezi. La final, încorporezi cireșele tăiate în două.

Așezi cupe de hârtie în formele de brioșe și le umpli ¾ cu aluat. Le introduci în cuptorul încins la 180°C circa 30 de minute. Le lași să se răcească 10 minute în formă, după care le scoți.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*