Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Briose cu ciocolata si migdale

Briose cu ciocolata si migdale

Aceasta reteta este a Mihaelei Sava. Mai multe delicii gasiti pe www.laprajiturela.ro, www.lapraji.ro, www.facebook.com/Prajiturela!

Ingrediente (pentru 12 briose):

PENTRU BRIOSE:

50 g ciocolata neagra

100 ml smantana

150 g unt plus extra pentru uns (eu am folosit  nesarat)

3 oua

140 g faina alba de grau

140 faina de migdale (sau migdale macinate)

60 g cacao

6 lingurite de gem (pe care il preferati voi)

1 lingurita de praf de copt

Un praf de sare

PENTRU FROSTING:

250 g zahar pudra cernut

1 lingurita rasa de amidon

1 lingura de apa rece

PENTRU DECOR:

Merisoare sau visine din dulceata/compot

Frunze de busuioc sau de rozmarin

Mod de preparare

Topim la foc mic untul si ciocolata, luam de pe foc apoi adaugam smantana si amestecam.

Batem usor ouale si le inglobam in compozitia cu ciocolata.

Intr-un alt bol amestecam toate ingredientele uscate.

Turnam peste ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in forme de brise din silicon, sau in tava clasica de briose, dar pe care am uns-o in prealabil cu unt.

Punem in fiecare briosa cate 1/2 lingurita de gem.

Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 20 de minute.

Dupa ce s-au racit briosele, facem frostingul amestecand cele 3 ingrediente.

Intoarcem briosele invers (cu partea care a stat in tava in sus).

Turnam cu lingura frosting si lasam sa se prelinga usor pe margini.

Lasam sa se usuce primul strat, apoi mai adaugam inca unul.

Le decoram cu merisoare/visine si frunze verzi.

 

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*