Home / Copil / Brioşe cu banane  

Brioşe cu banane  

Ingrediente
5 linguri fulgi de nucă de cocos

125 g margarină fără lactoză
125 g zahăr
1 pachet zahăr vanilat
3 ouă
2 linguriţe praf de copt
250 g făină
150 ml lapte de cocos
2 banane
Mod de preparare
1. Mixezi margarina moale spumă cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi treptat ouăle şi amesteci până obţii o compoziţie cremoasă. Pui laptele de cocos, praful de copt,  făina treptat şi omogenizezi bine.
2. Cureţi bananele şi le tai cuburi mici. Pui o lingură de aluat în formele de brioşe unse şi tapetate sau îmbrăcate cu hârtie specială, pui câteva cubuleţe de banane, presari nucă de cocos şi acoperi cu aluat. Formele trebuie să fie pline trei sferturi, pentru că vor creşte la copt.

  1. Aşezi formele pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru circa 25-30 de minute. Le laşi să se răcească în forme 15 minute, după care le scoţi.

Sfat! Poţi înlocui bananele cu zmeură sau fulgi de ciocolată fără la lactoză.

Sfatul medicului

Produsele lactate ce nu sunt tolerate pot fi înlocuite cu produse de origine vegetală. Formule îmbogățite de lapte de orez sau lapte de soia, sucuri naturale sau chiar apa simplă, pot înlocui laptelele de vacă în rețete culinare, iar margarina și uleiul pot fi folosite în loc de unt.“

Camelia Berghea, medic alergolog, Spitalul Clinic „Alexandru Obregia“ 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*