Home / Copil / Brioșe cu afine

Brioșe cu afine

de la 2 ani

Ingrediente
PENTRU ALUAT:
250 g făină; 1 vârf de cuțit sare; 1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată; 1 linguriță coajă de lămâie rasă; 100 g afine congelate; 1 ou; 100 g zahăr; 1 pliculeţ zahăr vanilat; 125 g iaurt cu afine; 2 linguri piure de mere; 125 g unt.

PENTRU SERVIT: 200 g iaurt cu afine

Mod de preparare
Cerni făina cu praful de copt într-un bol, adaugi sarea, scorţişoara, coaja de lămâie şi amesteci. Afinele le laşi să se decongeleze într-o strecurătoare şi să se scurgă bine.
Mixezi oul cu untul moale, zahărul tos şi cel vanilat până obţii o cremă, adaugi iaurtul şi piureul de mere şi amesteci. La final pui făina şi omogenizezi, după care încorporezi uşor afinele.

Îmbraci formele de brioşe cu hârtii speciale şi le umpli ¾ cu aluat. Le introduci în cuptorul încins la 190°C timp de 25 de minute. Le laşi să se răcească şi le serveşti cu iaurt cu coacăze deasupra.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*