Bombonele din biscuiți

shutterstock_107127485

Ingrediente

300 g biscuiţi simpli;

200 g miez de nucă;

200 g caise uscate;

4 linguri gem de caise fără zahăr;

3 linguri nucă de cocos;

1 linguriţă esenţă de rom;

3 linguri lapte

Mod de preparare

Mai întâi, macini biscuiţii, după care dai prin maşina de tocat caisele uscate şi miezul de nucă uscat în prealabil în cuptor circa 15 minute. Amesteci biscuiţii cu nuca, caisele, adaugi gemul, esenţa de rom, laptele şi omogenizezi compoziţia. Amestecul obţinut trebuie să fie legat. Dacă este mai uscat, mai adaugi câte puţin lapte, treptat.
Iei cu mâna udă câte puţină compoziţie şi formezi biluţe mici, pe care le treci prin nucă de cocos. Le aşezi pe un platou şi le laşi să se întărească circa 2-3 ore.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*