“Bombă” cu căpșune

Ingrediente

PENTRU RULADĂ

3 ouă

80 g zahăr

100 g făină

1 plic zahăr vanilat

PENTRU CREMĂ

500 brânză de vaci

200 g unt

200 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

250 g căpșune

100 g gem de căpșune

Mod de preparare

Bați albușurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul și pe cel vanilat și bați până se topește. Pui gălbenușurile treptat, mixând bine după fiecare. La final, presari făina pe toată suprafața și amesteci ușor, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă de aragaz cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 200°C circa 8 minute. Răstorni blatul pe un prosop umed, îl ungi cu gem și rulezi cât mai strâns. Îl lași să se răcească.

Mixezi untul cu zahărul pudră și cel vanilat, adaugi brânza de vaci și 3/4 din căpșune tăiate sferturi și amesteci. Tai rulada în felii de 5 mm grosime.

Pui folie alimentară într-un castron potrivit și îl îmbraci cu felii de ruladă. Trebuie să păstrezi câteva pentru final. Torni crema de brânză, netezești și acoperi cu feliile de ruladă oprite. Introduci castronul în frigider pentru cel puțin 4 ore. Răstorni bomba pe un platou, desfaci folia și ornezi cu căpșune.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*