Biscuiți cu dovleac

Ingrediente

250 g unt 82%;

150 g piure de dovleac copt;

100 g zahăr;

1 ou mare;

1 linguriță extract de vanilie;

1 linguriță praf de copt;

1 linguriță sare;

300 g făină;

300 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până se omogenizează, adaugi piureul de dovleac, oul, extractul de vanilie și amesteci bine. Pui făina cernută cu sarea și praful de copt și mixezi la viteză mică până aluatul este omogen. Îl introduci în frigider pentru o oră.

Scoți aluatul din frigider, faci biluțe de mărimea unei mingi de ping-pong, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt, la distanță unele de altele, pentru că vor crește la copt, și le introduci în cuptorul încălzit la 170ºC timp de 10 minute. Lași biscuiții să se răcească 5 minute, după care îi așezi pe un grătar să se răcească complet.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*