Home / Bebelus / Atenţie la calitatea apei pentru bebeluşi!

Atenţie la calitatea apei pentru bebeluşi!

ce apă e buna pentru bebe

Calitatea apei de băut trebuie să rămână o preocupare permanentă, mai ales când este vorba de copii. În perioada diversificării alimentaţiei, alegerea apei pentru prepararea supelor, piureurilor şi a altor mâncăruri devine o prioritate. În plus, odată cu începerea diversificării, bebeluşul reduce consumul de lapte şi este necesară introducerea apei de băut. Apa este deci substanţa primordială din majoritatea alimentelor şi, de la paharul cu apă necesar hidratării, până la apa folosită la gătit, nevoia de apă curată este imperioasă. Apa de bună calitate joacă un rol important în hidratare (în special când copilul are diaree și febră), în asimilarea calciului şi în stimularea proceselor de detoxifiere.

Organismul noului născut nu poate suporta o încărcătură excesivă de minerale. De aceea, trebuie folosită o apă cu un conţinut scăzut de minerale (< 120 mg/L). Recomandările societăţilor europene de pediatrie specifică faptul că apa destinată hrănirii şi hidratării bebeluşului trebuie să aibă concentraţii de sodiu mai mici de 20 mg/L. Este cunoscut faptul că organismul bebelușilor sub 1 an nu poate prelucra sodiul, de aceea hrana lor trebuie să fie preparată cu apă cu un conținut redus de sodiu.

AQUATIQUE – Soluţia hidratării optime a bebeluşului

*Apa minerală naturală plată Aquatique poate fi consumată zilnic, pentru că are un conținut redus de săruri minerale. Ghidurile de pediatrie recomandă pentru copii o apă cu un grad de mineralizare sub 120 mg/l (Aquatique are 91 mg/l).

*Aquatique are un conţinut extrem de redus de sodiu (1 mg/l), fiind recomandată tuturor bebeluşilor, dar şi în dietele hiposodate ale adulţilor şi copiilor.

*Aquatique conține o cantitate extrem de redusă de nitrati și sulfati, substanțe nocive pentru copii. Fiind ușor bazică, cu valoarea pH-ului de 7,69, contribuie la menținerea echilibrului intern al organismului.

Ca o confirmare a beneficiilor sale pentru bebeluşi, studiul clinic efectuat de Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa minerală naturală Aquatique este optimă pentru prepararea alimentelor destinate sugarului. Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebeluşilor şi a copiilor.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*