Home / Copil / Atelier de bune maniere pentru copii

Atelier de bune maniere pentru copii

shutterstock_138573272

 

Fundaţia Calea Victoriei invită copiii sâmbătă 26 aprilie, de la ora 15.00, la Atelierul de bune maniere şi politeţe prin Teatru (7-12 ani), unde, prin joc şi joacă, cei mici vor înţelege şi vor asimila mai uşor şi plăcut bunele maniere. Cu ajutorul exerciţiilor specifice artei teatrale, actriţa Marcela Andrei, cu o îndelungată experienţă de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creangă, îi va ghida pe cei mici prin labirintul regulilor şi convenţiilor sociale.

Cum salut, cum mă prezint şi cum îi prezint pe alţii, cât şi despre ce vorbesc cu o persoană pe care abia am cunoscut-o? Cum îmi primesc musafirii şi cum mă comport cu invitaţii părinţilor? Ce cadouri este potrivit să fac? Cum este politicos să folosesc telefonul?

Câteva reguli esenţiale – înţelese şi exersate din copilărie – ne pot ajută în viaţă noastră de zi cu zi să comunicăm mai bine cu cei din jur, să avem o existenţa armonioasă şi să fim, la rândul nostru, un model de bune maniere şi politeţe pentru cei din jur.

În cele 5 întâlniri ale atelierului vom discuta despre:
– Cum facem cunoştinţă. Exerciţii de relaxare şi socializare.
– Salutul. Cum facem prezentările. Cum şi cât vorbim când ne facem un prieten nou. Exerciţii de improvizaţie.
– Cum ne comportăm la masă / petrecere. Ce cadou alegem pentru un prieten, un părinte, o cunoştinţă. Cum şi când oferim flori?
– Cum ne comportăm la şcoală. Cum vorbim cu un coleg sau cu un profesor. Cât de important este să fiu punctual?
– Cum ne comportăm în societate. Reguli de politeţe pe stradă, la magazin, la cinema sau la teatru şi în mijloacele de transport public.
– Cum ne comportăm în vizită. Cum ne comportăm că invitaţi. Cum ne descurcăm cu musafirii, poftiţi sau nepoftiţi. Conversaţia la telefon: cât, cum şi până la ce ora.

La ultima întâlnire facem recapitulare, cu o mică demonstraţie a unor jocuri şi reguli de bune maniere învăţate, la care părinţii sunt invitaţi să asiste.

Locul desfăşurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi Biserica Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*