Home / Copil / Ardei umpluți cu paste

Ardei umpluți cu paste

de la 18 luni

Ingrediente
150 g paste mici
sare
4 ardei grași roșii
50 g parmezan
4-5 frunze busuioc proaspăt
1 linguriță oregano proaspăt tocat
½ linguriță cimbru uscat
piper măcinat
50 g mozzarella
2 căței usturoi
1 legătură ceapă verde

4 linguri ulei
300 ml roșii cubulețe în conservă

Mod de preparare
Fierbi pastele aldente în apă clocotită cu sare, după care le scurgi. Tai capacele ardeilor grași și le cureți semințele. Îi speli și îi pui la scurs.

Amesteci pastele cu parmezanul ras, busuiocul, oregano, cimbrul uscat, sare și piper.  Umpli ardeii cu amestecul de paste și pui deasupra mozzarella tăiată cubulețe.

Călești usturoiul și ceapa tocate în uleiul încins. Adaugi roșiile din conservă pasate ușor, condimentezi cu sare, piper și puțin cimbru proaspăt și lași să fiarbă 2-3 minute.

Pui sosul într-un vas mic, așezi deasupra ardeii umpluți, îi acoperi cu capacele și îi introduci în cuptorul încins la 170ºC timp de 40 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*