Home / Copil / Aperitiv cu morcovi și pui

Aperitiv cu morcovi și pui

                                                                                             de la 2 ani
Ingrediente
200 g făină de quinoa
1 pliculeţ praf de copt
3 ouă
100 ml ulei de măsline
100 ml smântână
2 morcovi
200 g piept de pui
20 g unt
sare
Mod de preparare
Speli carnea, o tai bucăţi şi o frigi pe un grill încins, după care o tai cuburi. Morvovii îi cureţi, îi speli şi îi dai pe răzătoarea mică.

Topeşti untul într-o tigaie, adaugi morcovii raşi şi puţină apă şi îi laşi până se înmoaie (circa 10 minute). Pui făina și praful de copt într-un castron mai mare, faci o gaură în mijloc, adaugi ouăle bătute bine, uleiul, smântâna, un praf de sare şi amesteci totul foarte bine. La final încorporezi morcovii şi cuburile de carne.

Torni aluatul într-o formă de cozonac unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 40-45 de minute. Scoţi aperitivul din cuptor, îl laşi să se răcească, după care îl tai felii nu foarte subţiri.

Foto: Photoland/Photocuisine

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*