Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Aperitiv cu dovlecei și brânză

Aperitiv cu dovlecei și brânză

de la 2 ani

Ingrediente
Pentru blat

250 g biscuiţi simpli săraţi

100 g unt

3 linguri lapte
Pentru cremă
200 g dovlecei
2 foi de gelatină
3 linguri lapte
500 gbrânză de vaci cremoasă

50 g parmezan
1 legătură ceapă verde
sare
Mod de preparare
1. Macini biscuiţii fin şi-i amesteci cu untul moale şi laptele. Împarţi compoziţia  într-o formă de silicon cu șase pătrăţele, netezeşti şi dai la rece. Poţi pune compoziţia şi într-o formă dreptunghiulară mică îmbrăcată cu folie alimentară.

  1. Speli dovleceii, îi tai bucăţi şi îi găteşti la aburi 15 minute. Înmoi gelatina într-un bol cu apă rece, iar laptele îl pui într-un castron şi-l încălzeşti în cuptorul cu microunde 30 de secunde. Storci gelatina, o pui în lapte şi amesteci până se topeşte.
    3. Pui într-un blender dovlecelul, laptele cu gelatină, ceapa tocată, brânza, puţină sare şi amesteci până când obţii o compoziţie omogenă. Torni crema peste blatul de biscuiţi, netezeşti şi laşi la rece peste noapte. Serveşti tortul decorat cu parmezan.

 Foto: Photoland/Photocuisine

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*