Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Aperitiv cremos cu morcovi

Aperitiv cremos cu morcovi

shutterstock_70563721 mica

Ingrediente

3 morcovi potriviţi

200 g brânză de vaci

100 ml lapte formulă

1 lingură unt nesărat

cateva frunze de patrunjel verde
4 gălbenuşuri

Mod de preparare

Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi pui la fiert în apă plată. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgi de zeamă şi îi mixezi în blender până devin un piure fin. Îl laşi să se răcească, după care îl amesteci cu brânza de vaci.

Amesteci piureul cu gălbenuşurile, jumătate din unt, patrunjelul verde tocat şi laptele formulă. Ungi un vas termorezistent mic cu unt şi pui compoziţia de morcovi.

Îl introduci în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 40 de minute. Îl laşi să se răcorească puţin şi îl serveşti.

Sfaturi pentru mami

Morcovul este unul dintre primele alimente care sunt introduse în alimentaţia  bebeluşului, deoarece are o sumedenie de proprietăţi pentru întărirea şi dezvoltarea organismului, întăreşte gingiile, combate anemia şi ajută la întărirea imunităţii. Morcovii conţin vitaminele A, B1, B2, B6, C, PP, fier, calciu, magneziu, fosfor, postasiu, sodiu şi de aceea este foarte indicat să-i prepari puiului tău cât mai multe mâncăruri care au în compoziţie această legumă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*