Home / Bebelus / Apa optimă pentru bebeluși

Apa optimă pentru bebeluși

Packshot Aquatique 2014

 

Conf. Univ. Dr. Lygia AlexandrescuApa este lichidul care întreține viața. Organismul uman este constituit din 75% apă și 25% materii solide. Creierul conține 85% apă și este extrem de sensibil la orice formă de deshidratare sau pierdere din conținutul său de apă. Despre importanța apei pentru organismul uman, despre necesitatea hidratării în general se scrie și se comunică mult. Calitatea apei de băut trebuie însă să rămână o permanentă preocupare, în special pentru noi, ca părinți, mai ales când le-o oferim bebelușilor și copiilor noștri.

Ce calitate trebuie să aibă apa celor mici

OMS atrage atenția asupra calității apei folosite în hrana bebelușilor, în privința încărcăturii minerale, dar și a contaminanților în general. Dacă bebelușul alăptat exclusiv la sân nu necesită hidratare suplimentară cu apă, cel hrănit cu formulă are nevoie de o apă de reconstituire a formulei de cea mai bună calitate. Așadar, calitatea acestei ape pentru bebeluși este CRUCIALĂ. Apa îmbuteliată este recomandată la prepararea hranei, însă nu orice apă îmbuteliată este potrivită.

Când introducem apa în alimentație

Odată cu începerea diversificării, este necesară introducerea apei în meniu. Este necesar să se înțeleagă faptul că și apa pentru formula de lapte, și apa de gătit au o importanță deosebită. Reglementările la nivelul societăților de pediatrie europene recomandă concentrații de sodiu din apa destinată hrănirii și hidratării bebelușului mai mici de 20 mg/l. Este cunoscut faptul că organismul bebelușilor cu vârsta până la 1 an nu poate prelucra sodiul, de aceea este extrem de important ca hrana lor să fie preparată cu o apă cu un conținut redus de sodiu.

Soluția hidratării optime a bebelușului – AQUATIQUE

* Apa minerală naturală plată Aquatique poate fi consumată zilnic, astfel încât să asigure un nivel optim de hidratare, deoarece are un conținut redus de săruri minerale. Specialiștii recomandă pentru copii o apă cu un grad redus de mineralizare.

* Este microbiologic pură, putând fi folosită ca atare, fără a mai necesita fierbere și răcire în prealabil.

* Are un conținut extrem de redus în sodiu (1 mg/l), fiind recomandată în alimentația bebelușilor și în dietele fără sare ale adulților și copiilor.

* Aquatique conține o cantitate extrem de redusă în nitrați și sulfați, elemente nerecomandate copiilor.

Apa oligominerală, recomandată sugarilor

Apa minerală naturală plată Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată de bebeluși și copii, fiind o apă cu un grad foarte scăzut de mineralizare. Ca o confirmare a proprietăților sale benefice pentru bebeluși, în urma efectuării unui studiu clinic, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa oligominerală naturală plată Aquatique corespunde criteriilor indicate pentru prepararea alimentelor destinate sugarului. Și Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebelușilor și copiilor.

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*