Home / Copil / Antricot de vită cu sos de legume

Antricot de vită cu sos de legume

rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

3 bucăți antricot de vită cu os

1 dovlecel mic

1 morcov

4 căței usturoi

2 linguri pastă de ardei dulce

2 frunze dafin

3 crenguțe cimbru

1 linguriță sare

1 praf de piper

1 felie de țelină

½ legătură de pătrunjel

3-4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Antricotul este o carne mai tare și de aceea o gătesc în oala sub presiune. Pui în oala de fiert sub presiune bucățile de carne împreună cu legumele tăiate cuburi. Adaugi pasta de ardei, usturoiul, frunzele de dafin, crenguțele de cimbru, uleiul de măsline, puțină sare și apă conform instruncțiunilor de utilizare ale oalei. Lași la fiert 30 de minute din momentul în care începe să iasă aburul pe orificiul special.

Depresurizezi ușor și mai lași la fiert 10-15 minute până când mai scade din lichid (dacă rămâne prea mult). Când e gata, scoți carnea pe o farfurie, foile de dafin și cimbrul și pasezi legumele și sosul cu un blender până când obții un sos cremos și fin. Condimentezi cu sare și piper. Scoți oasele antricoatelor și pui carnea în sos.

Servești antricoatele calde, alături de un piure de cartofi și presărat totul cu pătrunjel verde.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*