Melcișori cu nucă

Ingrediente

Pentru aluat
150 g făină albă
150 g făină integrală
20 g drojdie
8 linguri unt
3 linguri zahăr
2 gălbenușuri

150 ml lapte

Pentru umplutură

300 g seminţe de mac măcinate
100 g caise stafide
3 linguri miere
50 g unt

Mod de preparare

  1. Amesteci ambele tipuri de făină, adaugi drojdia mărunţită, gălbenușurile, untul moale, zahărul și pui treptat laptele, frământând un aluat potrivit de tare. Îl laşi să crească, la loc cald, circa 40 de minute.
    Tai caisele cuburi şi le pui la înmuiat circa o oră în apă călduţă. Amesteci macul măcinat cu mierea şi caisele (sau stafidele) scurse bine.
  2. Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi dreptunghiulare potrivit de subţiri pe masa presărată cu făină. Împarţi umplutura pe foi, o întinzi şi rulezi foile din lateralele mai mari spre interior. Aşezi rulourile pe o tavă cu hârtie de copt şi le ungi cu unt topit.
  3. Le introduci încuptorul încins la 180 grade Celsiuspână se rumenesc, circa 30 de minute. Laşi să se răcească, le tai felii şi le serveşti.

Foto> Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*