Home / Shopping / Diverse / 5 trucuri pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp

5 trucuri pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp

Îți place să experimentezi în bucătărie, dar nu ai mereu timp de cumpărături? Depozitate corect, alimentele își pot păstra prospețimea pentru o perioadă îndelungată. De aceea, Fino vine în ajutorul tău cu 5 trucuri, care te vor ajuta să îți exersezi abilitățile de bucătar de acum înainte și să îi surprinzi pe cei dragi cu cele mai bune și proaspete preparate.

Roșiile nu se țin la frigider

Dacă vrei ca roșiile să își mențină aroma și gustul intacte, este recomandat să le păstrezi la temperatura camerei, în bucătărie sau într-un loc mai răcoros. Ținute la frigider, acestea se înmoaie și își pierd din savoare. În schimb, sosul de roșii poate fi turnat într-o pungă resigilabilă și depozitat în congelator, pentru a-l folosi mai târziu în diferite preparate.

Pungile resigilabile FINO Zipper au grosimea perfectă, care le conferă rezistență, și un sistem de închidere perfect etanș, pentru ca tu să depozitezi cu ușurință alimentele pe care vrei să le păstrezi pentru mai târziu. În plus, le garantează protecție maximă împotriva bacteriilor și le protejează împotriva mirosurilor din exterior.

Salata trebuie ferită de umezeală

Poți păstra salata verde proaspătă până la o săptămână, dacă imediat după cumpărare o învelești în prosoape de hârtie. Excesul de umiditate va fi absorbit, iar frunzele nu se vor mai ofili atât de repede. Pune-o apoi într-o pungă resigilabilă, la frigider. Iar verdețurile, precum pătrunjelul, mărarul sau leușteanul, se pot ține într-un pahar mare cu apă, lângă fereastră.

Mâncarea gătită nu se lasă neacoperită

Transferă preparatele rămase în vase sau boluri din sticlă ori porțelan și acoperă-le cu un strat de folie de plastic, în locul clasicelor caserole. Mâncarea își va păstra gustul nealterat, chiar și la a doua reîncălzire. Folia de plastic FINO este ideală pentru acoperirea vaselor sau a tăvilor, împachetarea și depozitarea produselor de orice fel, păstrând prospețimea și aroma alimentelor.

 Pâinea poate fi ținută la temperatura camerei

Dacă nu vrei ca pâinea să se usuce foarte repede, este recomandat să nu o depozitezi la rece atunci când este proaspătă. În general, aceasta va rezista aproximativ 3-4 zile fără să se strice, așa că nu e necesar să o ții în frigider. În schimb, dacă vrei să o protejezi de umiditatea excesivă din bucătărie, o poți păstra la congelator.

Țelina rezistă mai mult în folie de aluminiu

Îți place să gătești supe și salate de vară? Cu siguranță țelina nu trebuie să îți lipsească din bucătărie, pentur că dă o savoare deosebită mâncărurilor și are numeroase beneficii pentru sănătate. Împăturește-o în folie de aluminiu FINO, pentru a o păstra proaspătă mai mult timp. Simplu de utilizat, aceasta poate fi ajustată cu ușurință în funcție de nevoile tale, având un termen de valabilitate nelimitat.

Produsele FINO te vor ajuta să păstrezi alimentele proaspete timp îndelungat, fără a le altera gustul. Create din materiale testate cu grijă în laborator, acestea îți vor face viața în bucătărie mult mai ușoară și mai plăcută.

Alege și tu produsele FINO, care vor deveni partenerul tău de nădejde, ori de câte ori ai nevoie!

Mai multe detalii:

www.fino.eu/ro/

Facebook FINO Romania

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*